Dış Haberler

Reuters haber ajansı ile fakültemiz arasında öğrencilere yönelik olarak, sadece eğitim ve uygulama amaçlı kullanılmak üzere ücretsiz ajans üyeliği anlaşması bulunmaktadır. Öğrenciler Marmara Medya Merkezi İnternet Haber sayfasında, Reuters kaynaklı haberleri hazırlamaktadırlar.

Birimin Görev ve Sorumlulukları

Öğrenciler haberleri tarayarak internet sitesindeki Kültür, Yaşam, Teknoloji, Ekonomi ve Spor başlıklarına dünyadaki ilginç gelişmelerle ilgili olarak çeşitli haberler yayınlamaktadır. Böylece yabancı ajansların kullanımı, haber yazımı ve seçimi konularında deneyim kazanmaktadırlar. Dış haberlerin çevirmiş olduğu haberlerin bir bölümü de Televizyon Haberleri bölümünün ihtiyaçları doğrultusunda koordineli olarak çalışılarak haber bültenine de verilmektedir.

Birimin gerçekleştirdiği ve gelecekte gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler

Öğrencilerin yaptıkları haberlerle ilgili olarak Marmara Radyo bölümünde düzenli olarak yayınlanacak bir radyo programı çalışmasına sınav döneminden sonra başlanması karar verilmiştir. Programın adı ‘Dünyanın Ritmi’ olarak belirlenmiştir.

Koordinatör

Betul EKSI  Arş. Gör. Betül EKŞİ

Northeastern Üniversitesi Sociology & Antropoloji Bölümü’nde doktora yapmakta ve Marmara Üniversitesi İletisim Fakültesi, Halkla İliskiler ve Tanıtım Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak calismaktadir. Haziran 2014’ten itibaren Marmara Medya Merkezi Dış Haberler Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Öğrenciler

Birimizde "Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı" dahlinde veya gönüllü olarak görev almış öğrencilerimiz.

Çalışma Yılı

Adı Soyadı

Görev Sorumluluk

Can Koçanalı

Dış Haberler Öğrenci Koordinatörü

Nurgül Bayram

Sevim Görkan

Ayşegül Yücekök

Dış Haberler

Bu sayfa Marmara Medya Merkezi tarafından en son 05.09.2014 12:46:01 tarihinde güncellenmiştir.