Marmara Haber Ajansı

Marmara Medya Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Marmara Haber Ajansı birimi, öğrencilere temel düzeyde gazetecilik pratiğini kazandırmak amacıyla kurulmuştur. Marmara Haber Ajansı’nda çalışan öğrenciler haber toplama, haber yazma, röportaj teknikleri, fotoğraf çekimi gibi konularda temel düzeyde teknik bilgileri kazanarak,  sektöre hazırlanma fırsatını elde etmektedirler.

Birimin Görev ve Sorumlulukları

Haber Ajansı birimi öncelikli olarak Marmara Üniversitesi genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin haberini yapmakla sorumludur. Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan 24 fakültede gerçekleştirilen ve haber değeri taşıyan her türlü etkinliğin takibi Marmara Haber Ajansı biriminde çalışan öğrencilerin sorumluluğundadır. Bunun yanı sıra , öğrenciler özel haber yapımı noktasında teşvik edilmektedir. Öğrencilere fotoğraf makinası, ses kayıt cihazı, bilgisayar vb. tüm teknik imkânların sağlandığı Marmara Haber Ajansı bünyesinde yapılan bütün haberler haber.marmara.edu.tr sitesinde, seçilen bazı haberler de Marmara Gazete’de yayımlanmaktadır.

Birimin gerçekleştirdiği ve gelecekte gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler

Marmara Haber Ajansı faaliyete geçtiği günden bu yana bünyesinde çalışan kısmi zamanlı ve gönüllü öğrencilere temel düzeyde gazetecilik pratiği kazandırdı. Haber yazma, haber toplama, röportaj teknikleri, fotoğraf çekimi gibi konularda öğrencilerin teknik anlamdaki gelişimine önemli katkılarda bulundu. Ayrıca öğrenciler, birim düzeyinde gerçekleştirilen günden toplantıları sayesinde sektörden davet edilen gazetecilerle iletişime geçme, onların deneyimlerinden faydalanma imkânı elde etti. Birim olarak Anadolu Ajansı’na gerçekleştirilen ziyaret sayesinde öğrenciler, ajans haberciliğini işin mutfağında gözlemleme fırsatını elde etti.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Marmara Haber Ajansı bünyesinde çalışan öğrenciler Anadolu Ajansı (AA), İhlas haber Ajansı (İHA), Cihan Haber Ajansı (CHA) ve Doğan Haber Ajansı’na (DHA) yapacakları ziyaretler neticesinde Türkiye genelinde faaliyet gösteren ulusal ölçekli ajansların hepsini ziyaret ederek karşılaştırmalı bir gözlem yapabilme fırsatını elde edeceklerdir. Aynı zamanda sektörden deneyimli muhabir, editör, yazar, istihbarat sorumlusu ve çeşitli düzeylerde yöneticilerin Marmara Haber Ajansı toplantılarına davet edilmesiyle birlikte öğrenciler, sektör çalışanlarının tecrübelerinden faydalanma imkânı elde edeceklerdir. Bunun yanı sıra haber yapımına ilişkin tüm süreçleri kapsayacak şekilde eğitim programları düzenlenecek ve uygulamalı fotoğraf çekimi dersleri verilecektir.

Koordinatör

Arş. Gör. Mehmet Büyükafşar & Arş. Gör. Burçak Kadıoğlu

Öğrenci Listesi

Adı Soyadı
Muhammet Enes Esenkaya
Hacer Sena Öztürk
Emre Balcı
Perihan Kara
Tarık Özhan
İbrahim Halil Onat
Halil Çeçen
Yunus Örkün
Ece Kepenek
Murat Özdemir
Seyit Ahmet Sarıtepeci
İrem Ebru Alpçetin

Bu sayfa Marmara Medya Merkezi tarafından en son 29.12.2015 12:10:33 tarihinde güncellenmiştir.