2017’de Online Uçak Bileti Satışlarında Rekor Seviye

E-ticaret kullanımının gitgide arttığı Türkiye’de, alışveriş alışkanlıkları değişimi uçak bileti alımlarında da kendini hissettirdi.

 Günümüz insanının sık sık hizmet almak için kullandığı teknoloji, sık seyahat eden yolcuların da imdadına yetişiyor.  Prestijli bir e-bilet sitesinin Operasyon Şefi İbrahim Bakış yaptıkları araştırma sonucunda, 2017 yılında milyonlarca insan uçak bileti için hava yolu firmalarının ofislerini ziyaret etmek yerine online alışveriş yapmayı tercih ettiğini ifade etti.   Yapılan araştırmaya göre 2017’de havayolu işlemlerinde kartlı ödemelerde geçen seneye göre yüzde 27’lik büyüme gerçekleştiği kaydedildi. Bu durum, uçak bileti satışlarını büyümekte olan sektörler arasında ilk sırada yer alan sektör haline getirdiği belirtildi. Raporda verilen bilgiler şöyle;

Yurt İçinde En çok  Seyahat Edilen Şehirler
Yapılan  araştırmalar sonucunda yurt içinde en çok ziyaret edilen şehir sıralamasında İzmir, ilk sırayı alırken, ardından İstanbul geliyor.  Listede; Ankara üçüncü, Antalya dördüncü ve Trabzon beşinci olarak yer alıyor.

Yurt Dışında En Çok Seyahat Edilen Şehirler
2017 verilerine göre yolcular yurt dışı tercihlerini en çok Kiev’den yana yaptı. Bakü ikinci sırada yer alırken, Amsterdam üçüncü, Dubai dördüncü, Paris beşinci ve Berlin de altıncı sırada yer aldı. Ukrayna'nın bir diğer şehri Odessa ise yedinci sırada yer buldu.

2017 Yılının Favorisi Türk Hava Yolları Oldu

Türk Hava Yolları, 2017’nin en çok tercih edilen firmaları arasında ilk sırayı aldı. Ayrıca yolcular, bu yıl en çok Salı günü seyahat etmeyi tercih ederken, bilet fiyatlarının Salı günü çok daha ekonomik olduğu da yapılan araştırmalar arasında yer aldı.
Araştırmanın bir diğer sonucu ise yolcuların bilet satın almak için Cuma gününü tercih etmeleri olarak belirtildi.

Haber: İsmail KARADUMAN

Kaynak: İHA

HIZLI ERİŞİM