Haber Merkezi

BİRİM HAKKINDA

Marmara Medya Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Haber Merkezi birimi, öğrencilere temel düzeyde gazetecilik pratiğini kazandırmak amacıyla kurulmuştur. Haber Merkezinde çalışan öğrenciler haber toplama, haber yazma, röportaj teknikleri, fotoğraf çekimi gibi konularda temel düzeyde teknik bilgi kazanarak uygulama becerilerini geliştirme fırsatını elde etmektedirler.

Birimin Görev ve Sorumlulukları

Haber Merkezi birimi öncelikli olarak Marmara Üniversitesi genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin haberini yapmakla sorumludur. Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan 24 fakültede gerçekleştirilen ve haber değeri taşıyan her türlü etkinliğin takibi Haber Merkezi biriminde çalışan öğrencilerin sorumluluğundadır. Bunun yanı sıra, öğrenciler özel haber yapımı noktasında teşvik edilmektedir. Öğrencilere fotoğraf makinası, ses kayıt cihazı, bilgisayar vb. tüm teknik imkânların sağlandığı Haber Merkezi bünyesinde yapılan bütün haberler haber.marmara.edu.tr sitesinde yayımlanmaktadır.

Birimin gerçekleştirdiği ve gelecekte gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler

Haber Merkezi faaliyete geçtiği günden bu yana bünyesinde çalışan kısmi zamanlı ve gönüllü öğrencilere temel düzeyde gazetecilik pratiği kazandırdı. Haber yazma, haber toplama, röportaj teknikleri, fotoğraf çekimi gibi konularda öğrencilerin teknik anlamdaki gelişimine önemli katkılarda bulundu. Ayrıca öğrenciler, birim düzeyinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları sayesinde sektörden davet edilen gazetecilerle iletişime geçme, onların deneyimlerinden faydalanma imkânı elde etti.

2017-2018 eğitim öğretim yılında Haber Merkezi bünyesinde çalışan öğrenciler sektörden deneyimli muhabir, editör, yazar, istihbarat sorumlusu ve çeşitli düzeylerde yöneticilerin Haber Merkezi toplantılarına davet edilmesiyle birlikte öğrenciler, sektör çalışanlarının tecrübelerinden faydalanma imkânı elde edeceklerdir. Bunun yanı sıra haber yapımına ilişkin tüm süreçleri kapsayacak şekilde atölye çalışmaları düzenlenecek ve uygulamalı fotoğraf çekimi dersleri ve atölyeleri yürütülmektedir.

Haber Merkezi birimi öğrencileri e- yayıncılık alanında yeni bir dergi projesini yürütmektedir. 18- 26 yaş arasında ağırlıklı üniversite öğrencilerine hitap edecek derginin bahar eğitim yarıyılı içerisinde yayınlanması planlanmaktadır.

KOORDİNATÖR

Arş. Gör. Ümit Sarıgöl

Marmara İletişim Fakültesi’nde görevine halen devam eden Arş. Gör. Ümit Sarıgöl, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde de görev yapmıştır. Lisans eğitimini ODTÜ Felsefe Bölümü’nde tamamlamış, bütünleşik doktora eğitimini Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünde sürdürmektedir.

ÖĞRENCİLER (2017/2018)

Ahmet Coşkun

Ayşe Memiş

Zeynep Uzmen

Sevgi Yurtsever

Sena Tufan

Nur Gün

Melin Durmaz

İrem Şenkaya

Hasan Melih Börüban

Göksu Damla Tetik

Esra İnce

Bilge Şahbaz

Berfin Bitirim

Ayşe Karadeniz

Bu sayfa Marmara Medya Merkezi tarafından en son 02.04.2018 15:05:52 tarihinde güncellenmiştir.