2. Abdülhamid ve Sanat Paneli Düzenlenecek

İstanbul Tasarım Merkezi,  33 yıl Osmanlı İmparatorluğu’nun hükümdarlığını yapmış 2. Abdülhamid’in sanat ile olan ilişkisinin inceleneceği panele ev sahipliği yapıyor.

Hükümdarlığının yanı sıra ayrıca sanatkar olan 2. Abdülhamid, güçlü bir sanat geleneğine sahip olan Osmanlı’nın kurduğu renk armonileri ve kompozisyonların hatırlanması ve onları gelişen zamanın içinden yeniden yorumlanması maksadıyla okullar açmıştır. Sanat eserlerinin sergilenmesi için bizzat görevlendirdiği mimarlarla güzide mekanlar inşa ettirmiştir.

Sadece siyasal olarak ele alınan 2. Abdülhamit, sanat açısından özel olarak ilk kez uzmanlar tarafından ele alınacak.  Programa ev sahipliği yapacak İTM, 23 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da 2.Abdülhamid’in sanatsal bakışı ve faaliyetlerini incelemek üzere gelen katılımcıları İTM Seminer Salonunda konuk edecek.

Moderatörlüğünü İsmail Erdoğan’ın gerçekleştirileceği etkinliğin programı ise şöyle:

Prof. Dr. Erol KILIÇ: ‘’2. Abdülhamid ve Sanat Kurumları’’

Ahmet ANAPALI: "Dönemin Tarihsel Arkaplanı, Saraydaki Hayat ve 2. Abdülhamid"

Reza HEMMATİRAD: ‘’2.Abdülhamid ve Sanat İlişkisi’’

İstanbul Tasarım Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

T1-Tramvay hattında bulunan Çemberlitaş durağından İstanbul Tasarım Merkezi’ne ulaşım sağlanabilir.

Adres: Buhara Özbekler Tekkesi, Binbirdirek Mahallesi, Şehitmehmetpaşa Yokuşu Sokak Sokullu Mehmetpaşa Camii Karşısı  Sultanahmet/Fatih

Haber: İsmail KARADUMAN