Mehmetçik Vakfı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Konuk Oldu

Mehmetçik Vakfı İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Emekli Albay Gürkan Gülçin, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün Etik ve Sosyal Sorumluluk dersine konuk oldu.

Mehmetçik Vakfı İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Emekli Albay Gürkan Gülçin, öğrencilere vakfın tarihçesini, amaçlarını, teşkilat yapısını, yardım faaliyetlerini, gelir kaynaklarını ve denetim mekanizmasını anlattı.

Gülçin, Mehmetçik Vakfı’nın ülkemizde İstanbul Avrupa Yakası, İstanbul Anadolu Yakası, İzmir, Adana, Erzurum, Samsun ve Bursa’da olmak üzere 7 temsilciliği bulunduğunu belirtti. Bu temsilciliklerin yakınlarındaki illere destek verdiğini söyledi.

Gülçin, yardım faaliyetlerinin de bir defaya mahsus ve sürekli yardım olmak üzere ayrıldığını,vakfınkurulduğu 1982 yılından 28 Şubat 2017’ye kadar 44 bin 522 aileye ve şahsa yardımda bulunduğunu belirtti.

Mehmetçik Vakfı’nı bağış toplayan değil bağış kabul eden bir vakıf olarak tanımlayan Gülçin, İstanbul Avrupa Yakası Sorumluluğu görevine 2017 yılının Mayıs ayında başladığını,göreve gelene kadar halkın Mehmetçik Vakfı’na bu kadar teveccühü olduğunu bilmediğini, göreve başladıktan sonra anladığını belirtti.Gülçin, vakfın devletten hiçbir şekilde yardım almadığını vurgulayarak,en çok nakdi olmak üzere kurban bağışlarından ve ayni bağışlardan gelir elde ettiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla çalıştıklarını vurgulayan Gülçin, bakanlığın kurulmasıyla devletin Mehmetçik ve yakınlarına yardımlarının arttığını ifade etti.

Gülçin, Mehmetçik Vakfı’nın faaliyetlerinin ve mali durumunun TSK Mehmetçik Vakfı Denetim Kurulu, Başbakanlığa bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği,Sayıştay, Maliye Bakanlığı, yeminli mali müşavirliklerve bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlendiğini kaydetti.

Haber: Ayşe KARADENİZ

Fotoğraf: Anıl DİKTAŞ