Genç Seyyah Çizim Yaptığı Bardakları Satarak Dünyayı Geziyor

Marmara Medya Merkezi Halkla İlişkiler Birimi 13 Aralık Çarşamba günü İletişim Fakültesi stüdyosunda, “Kalemimle Dünya” sloganı ile yola çıkan Berk Armağan’ı ağırladı. Armağan çizim yaptığı bardakları satarak dünyayı dolaşıyor.

Üniversite öğrencisi Berk Armağan genç bir gezgin.23 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Armağan, “Üniversiteyi kazanıp İngiltere’ye gitmeyi çok istiyordum. Üniversitede 1 sene okuduktan sonra 2 defa dil okuluna gitmek için İngiltere Konsolosluğu’na başvurdum ama kabul edilmedim” diyerek macerasının nasıl başladığını anlattı.

Armağan maddi imkânları yeterli olmadığı için ailesinden gerekli desteği alamamış. Sonra aklına elindeki en değerli şeyi, yani yeteneğini kullanmak gelmiş. Daha önce zevk için kahve bardaklarına resim çizen Armağan, seyahatleri için parayı bu şekilde toplamaya karar vermiş. İlk gün 12 karton bardağa resimler çizmiş.

“Seyyahart ile dünyanın kapılarını araladım.”

Sattığı ilk bardaklardan elde ettiği paranın onu daha da cesaretlendirdiğini belirten Armağan “Gerekli parayı topladıktan sonra ilk yurtdışı seyahatine 2016 yılının ekim ayında çıktım. Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek ve Karadağ’ı gezdim. Bu sırada 26 Ekim 2016’da yurtdışını gezmek için bir hesap açtım. Seyyahart bu hesabımın ismi. Seyyahart; fikrim, cesaretim ve yeteneğimle dünyanın kapılarını aralama biçimim oldu” dedi.

Bardakların hepsini kendisinin çizdiğini belirten Armağan, sonrasında ise kazandığı parayla Norveç, İsveç, Danimarka, Avusturya, Slovakya, Polonya, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya ve Hırvatistan’ı gezdiğini söyledi. Seyahat masraflarının yüzde seksenini bu bardak satışlarından elde ettiğini belirten Armağan, ailesinin kalan yüzde yirmilik kısmı tamamladığını asıl amacının ise bardak satışları ile bu masrafların yüzde yüzünü karşılamayı hedeflediğini anlattı.

Bardak satışlarından kişisel tek çıkarının dünyayı gezmek olduğunu belirten Armağan, yeteneğini yalnızca kendi seyahati için kullanmadığını sosyal sorumluluk projelerine de çok önem verdiğini söyledi. “Bir Bardak Mama” sosyal sorumluluk projesi ile çizimini yaptığı bardaklardan elde ettiği gelirle sokak hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

Kendisini bir gezgin ya da sanatçı olarak görmediğini ifade eden Armağan, “Gezginler hayatını bu isten kazanan kişilerdir. Onlara saygısızlık yapmak istemem” dedi.

Keyifli söyleşinin ardından Berk Armağan öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Haber: Gizem Yıldız

Fotoğraf: Esra İnce