Marmara İletişim’den Uluslararası Medya Deviyle işbirliği

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Marmara Medya Merkezi, işbirliği yaptığı uluslararası kurumlara bir medya devini daha kattı. İHA, AA ve Reuters’ın ardından Medya Merkezinin yeni partneri Euronews oldu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile uluslararası haber kanalı Euronews arasında Nisan ayında başlayan görüşmeler sonuçlandı. Euronews tarafından Marmara Medya Merkezi’ne sunulan işbirliği teklifi, üniversite müfredat kurulunun onayından geçti. Uluslararası anlaşma niteliği taşıyan sözleşme daha sonra YÖK’e gönderilerek bu kurumun da onayı alındı. Tüm sürecin ardından işbirliği sözleşmesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran ve Euronews Küresel Dağıtım Direktörü Arnaud Verlhac tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.Euronews

Euronews haber ve programlarına serbest erişim

Marmara Medya Merkezi ve Euronews arasında imzalanan anlaşma öğrenci ve akademisyenlere birçok fırsat sunuyor. Anlaşma kapsamında Euronews, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne canlı haber ve bülten içeriği sağlayacak, dersler için görsel-işitsel materyal temin edecek, araştırmacılar için kanalın tüm haber ve program arşivine erişim izni sağlayacak ve dil kursları için de 12 dilde destek sağlayacak. Öte yandan Euronews, kendi haberleri için gerektiğinde üniversitenin öğretim üyelerine uzman görüşü almak için başvuracak.

Euronews

Prof. Dr. Yusuf Devran: “Uluslararası kurumlar Marmara İletişim’i tercih ediyor”

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, Euronews ile imzalanan işbirliğinin önemine dikkat çekti. Marmara İletişim’i kısa sürede sektörle ortak projeler yürüten bir yapıya kavuşturduklarını belirten Devran, Reuters ve Euronews gibi saygın uluslararası kuruluşların işbirliği için Marmara İletişim’i seçmesinin bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Devran iki büyük kurum arasındaki bu işbirliğinin öğrencilere yeni fırsat alanları yaratacağını umduğunu belirtti.

Dünya çapında 151 ülkede yayın yapan Euronews, Türkçe olarak ilk yayınına ise 30 Ocak 2010 tarihinde başlamıştı. Lyon (Fransa) merkezli haber kanalı, benzerleri gibi canlı yayınlanan haber bültenlerinin yanı sıra, yalnızca görüntülerin aktarıldığı haberleri de izleyicilerine ulaştırıyor.