Marmara Üniversitesi Kızılay Kulübünden Kan Bağışı Kampanyası

Marmara Üniversitesi Kızılay Kulübü tarafından “Can Kurtaracak Kan Damarda Durmaz” başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.  13 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler kan bağışında bulundu.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde düzenlenen “Can Kurtaracak Kan Damarda Durmaz” etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Aktif olan diğer kulüplerin de yardımıyla gerçekleştirilen proje için Marmara Üniversitesi Kızılay Kulübü Başkanı İlyas Ceylan “Buradaki asıl amacımız tabii ki kan bağışında bulunarak insanlara umut ışığı olmak. Bunu gerçekleştirirken de Marmara Üniversitesi kulüpleriyle bir araya gelerek, birlik ve beraberliğimizi gösterdik. “ dedi.

Bir Kan Bağışı Üç Can Kurtarıyor

Bağışlanan her kanın üç can kurtardığını belirten İlyas Ceylan, “Her zaman ki gibi ‘Bir kan üç can’ sloganımızla yola çıktık. Bugün için hedefimiz üç haneli sayılara ulaşmak. Aldığımız 334 ünite kan 1002 kişiye can olacak.” dedi.

Kan bağışını yalnızca Kızılay’ın alabileceğine dikkat çeken Ceylan “Sağlık Bakanlığı’nın imzaladığı protokol ışığında 2005 yılından bu yana kan bağışı işlemini yalnızca Kızılay yapıyor. Bu bağlamda Kızılay’ın yıllık hedefi 2 milyon ünite. 2018 yılı için hedeflenen ünite sayısı ise 2,5 milyon. İstanbul'daki günlük kan ihtiyacı yaklaşık 3 bin ünite. Biz şu an günlük ihtiyacın yüzde 30’luk kısmını topladık. Bu büyük bir başarı.” şeklinde konuştu.

Bahar Döneminde Devam Edecek

Proje, Nisan ayında da devam edecek. İkinci proje için, Kızılay’ın kuruluş tarihi olması sebebiyle 1868 ünite kan bağışı hedeflendi. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ceylan, “Bugünkü proje bahar döneminde düzenleyeceğimiz projenin fragmanı niteliğinde. Her yıl binlerce insan geçirdiği kazadan sonra kan bulunamaması durumunda hayatını kaybediyor. Biz bu konuda bilinçlenmeliyiz. Bu yüzden herkesten Nisan ayında düzenleyeceğimiz projeye destek bekliyoruz. Her kanın üç canı kurtardığını unutmadan hepinizi kan bağışına davet ediyoruz.” dedi.

Haber: Sevgi YURTSEVER-İrem ŞENKAYA

Fotoğraf: İrem ŞENKAYA