MMM Yeni Ekipmanlarıyla Gittikçe Güçleniyor

MMM yeni ekipmanlarıyla gittikçe güçleniyor

Marmara Medya Merkezi, alınan yeni ekipmanlar ile güçlenerek yoluna devam ediyor.

Marmara Medya Merkezi, biri canlı yayın aracında diğeri de rejide kullanılmak üzere tam donanımlı iki canlı yayın bilgisayarı ve 2 adet Canon 60D fotoğraf makinesinin de aralarında bulunduğu 65 adet yeni teknik ekipmanı bünyesine kattı.

Ses, görüntü ve sunum cihazlarının yanı sıra pek çok teknik aracın bulunduğu bu ekipmanlar, fakültenin bütçesinden ayrılan 40.800 TL’lik bütçe ile alındı. Canlı yayın yapmayı sağlayan yazılım ve öğrencilerin kullanımına açık olan 2 adet Canon 60D fotoğraf makinalarının yanı sıra 1 adet Macro lensin de alınması ile birlikte toplam 8 adet fotoğraf makinesi kullanıma hazır bulunuyor.

Medya Merkezi’nin yeni döneminde alınan diğer teknik ekipmanlar şunlar:

2 adet LED ekranlı monitör ve 2 adet bilgisayar kasası,

1 adet Yamaha M6-16/cxp5000 model ses mikseri,

2 adet anakart,

2 adet 2GB’lık ekran kartı,

2 adet 32 GB’lık RAM,

2 adet 128GB’lık hard disk,

5 adet 32 GB’lık harici disk,

6 adet 32 GB’lık flash bellek,

10 adet 32 GB’lık hafıza kartı,

1 adet harici kart okuyucu,

1adet USB klawye,

1 adet USB ses kaydı,

2 adet wireless kart,

2 adet DVD sürücüsü,

2 adet harici capture/yakalama kartı,

fanları ile birlikte 2 adet İntel Core 8 MB’lik işlemci,

3 adet kulaklık, Multicore Kablo ve 3 adet makara,

3 adet mikrofon,

Radyoda kullanılmak üzere jingle için midi klavye,

3 adet belpack, stüdyo mikrofonu,

1 adet pro recoder,

1 adet Makro Lens,

5 adet fotoğraf makinesi çantası.

Yeni bir konsept olarak Marmara Medya Merkezi’ni kuran ve kurumsallaşmasını sağlayan Marmara İletişim Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran’ın aldığı kararla satın alınan tüm bu ekipmanların yanı sıra canlı yayın aracına alınan tam donanımlı canlı yayın bilgisayarı da Marmara Medya Merkezi’ne teslim edildi.